Onderzoek nieuwe opleidingsschool Den Haag

Onderzoek nieuwe opleidingsschool Den Haag.
Nieuw talent, nieuwe opleidingsmogelijkheden!

Elk kind moet zich optimaal kunnen ontwikkelen. Goede leraren zijn hierbij essentieel. Met het oog op het lerarentekort onderzoekt Den Haag diverse mogelijkheden om voldoende en kwalitatief goede leerkrachten voor de klas te krijgen en te behouden. Eén van de mogelijke initiatieven is de ontwikkeling van een geheel nieuwe opleidingsschool.

Opleidingsschool
De opleidingsschool moet een aanvulling worden op de Pabo en geeft ruimte aan ‘andere leraren’. Wie zijn die ‘andere leraren’?

Veel belangstellenden willen graag een bijdrage leveren aan het basisonderwijs. Ze zien de maatschappelijke urgentie en zijn erg gedreven, maar willen (nog) niet de volledige overstap maken. Ze willen bijvoorbeeld niet werken voor elke groep of les geven in elk vak. Desondanks willen deze mensen wel als leraar voor de klas. Tot op heden is er geen passende opleidingsmogelijkheid. Iedereen die een leraar wil zijn in het basisonderwijs moet de volledige Pabo afronden.

Het onderzoek is gestart
Sibel Demirel start als verkenner om de mogelijkheden van een nieuwe opleidingsschool te onderzoeken. In eerste instantie moet er worden bekeken of er voldoende enthousiasme is bij de diverse onderwijspartijen in Den Haag. In het eerste kwartaal van 2020 verwachten we het verslag van deze eerste fase.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *