28 mei: Onderwijsfestival voor het Haagse (basis)onderwijs

Iedereen heeft wel een mening over het onderwijs in Nederland. De vraag is: wie wil er met haar of zijn talent bijdragen aan goed onderwijs? En nog specifieker: wie denkt erover om te gaan werken op een school in Den Haag? Daarvoor houden Klassewerk Den Haag en De Rode Loper op dinsdag 28 mei twee aparte feestelijke bijeenkomsten. Als een soort ‘open dag’ voor iedereen die het Haagse onderwijs een warm hart toedraagt en voor wie altijd al eens wil ervaren hoe het is om voor een groep of een klas te staan.

 

Het Onderwijsfestival voor het Haagse basisonderwijs is voor iedereen die belangstelling heeft voor het Haagse basisonderwijs, om het (huidige) onderwijs beter te leren kennen en te ervaren, ook als mogelijke nieuwe carrièrestap.

Op het programma staan onder andere:
– een feestelijke informatiemarkt in de namiddag, ervaar nu zelf hoe het is om voor een klas te staan!
– workshops of lezingen over belangrijke thema’s,
– een formele bijeenkomst ‘Leraar van buiten’ voor iedereen in de vooravond, die interesse heeft om op korte termijn voor de klas te gaan staan
– veel mogelijkheden om informatie te krijgen over pabo’s, HRM-zaken en baankansen.
Natuurlijk wordt er gezorgd voor muziek en zijn er hapjes, drankjes en snacks.
Het festival begint om 16.30 uur en eindigt om 21.30 uur.
Locatie: Hofstad Mavo Havo. Albardastraat 25, 2555 XP Den Haag.

Meer informatie en aanmelden op https://onderwijsfestival.registratieportal.nl/

 

 

Mensen die overwegen leraar te worden in het voortgezet onderwijs in de Haagse regio – en minstens een hbo-opleiding hebben afgerond – kunnen op 28 mei in het Edith Steincollege tijdens een informatieavond meer informatie krijgen over baankansen, deeltijdopleidingen, subsidies en regelingen, en HRM-zaken.
Er zijn interactieve sessies met specifieke informatie over het zijinstroomtraject of lerarenopleidingen. Onder het genot van een borrel kunnen er tot slot speeddates plaatsvinden. De avond duurt van 19.30 tot 22.30 uur.
Locatie: Edith Steincollege, Louis Couperusplein 33, 2514 HP Den Haag.

Meer informatie en aanmelden op https://onderwijsfestival.registratieportal.nl/

 

Vooraf een keuze maken voor een van de twee sectoren is dus nodig! ‘s Middags naar het festival voor het basisonderwijs en ’s avonds naar dat voor het voortgezet onderwijs gaan kan ook! Op elk van beide festivals: van harte welkom en graag tot ziens!