Waarom beleidsmedewerker Laura de Graaff leerkracht werd

Laura de Graaff is leerkracht op de Haagse basisschool De Paradijsvogel. Ze vertelt waarom, en ook hoe haar omscholing verliep.

 

‘Ik was beleidsmedewerker bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, en heb vijftien jaar geleden de overstap gemaakt naar het basisonderwijs. Ik dacht als klein meisje al: ik word juf, maar dat werd ik niet. Het gevoel bleef echter, en ik ben toen overgestapt als zijinstromer.

 

Ik nam een lang traject om te kijken of ik het echt wilde, want het was wel iets heel anders. Ik heb een aantal weken een dag lang in het onderwijs gekeken, gevoeld en gedaan. Dat gevoel had ik nodig om de overstap te maken. Zodoende kon ik gelijk voor de klas staan.
Tegelijkertijd opgeleid worden en werken ging goed, al was het pittig. Ik moest flink aanpoten, maar het lukte om binnen twee jaar de bevoegdheid te halen.

 

Mijn gouden tips:

– Stap over naar het onderwijs, om de energie die je er elke dag door krijgt.
– Wees flexibel, want een dag verloopt nooit zoals je die hebt gepland.
– Ga niet meteen het Sinterklaasfeest en de Kerstviering regelen en in de rekencommissie zitten. Gebruik je tijd voor je studie en het onder de knie krijgen van het vak. Die commissies komen daarna wel.’

 

Lees hieronder het interview met Laura in de Stadskrant van Den Haag (januari 2018).
N.B. Klik op het plaatje voor een groter bestand.